Hu En

Tayos

táncelőadás

A Tayos barlangot Móricz János 1969-es felfedezése tette ismertté, amikor állítása szerint idegen lények és egy előző civilizáció nyomaira bukkant az ecuadori Cueva De Los Tayos barlangrendszerben, amelyet Táltosok Barlangjának nevezett el. E felfedezés több regény és film inspirációja volt, miközben még mindig titokzatosság övezi. A barlangban élő zsírfecskék maguk is misztikus lények, akik a denevérekhez hasonlóan visszhang alapján tájékozódnak.

 

Vajon mi van a Tayos mélyén? Mit tartalmazhatnak a „fémkönytárakban” lévő aranylemezek? Az 1970-es években miért indult a British Museum támogatásával és Neil Armstrong űrhajós részvételével újabb expedíció? És kitágítván a fókuszt: vajon mennyire vagyunk mi, emberek tudatában annak, hogy mi történik az illúzión túl?

 

A Bozsik Yvette Társulat új bemutatója Móricz János felfedező beszámolói által inspirált táncszínházi előadás, mely a butoh tánc eszközeivel, expresszív képekkel igyekszik megmutatni egy távoli univerzumot, amelyben emberek és állatok, furcsa lények és kreatúrák keresztezik egymást egy civillizációtól távol eső világban, amely magában hordozza, és még őrzi az Isteni, kozmikus energiát.
 

 

előadják: Hasznos Dóra, Samantha Kettle, Bujdosó Anna, Hortobágyi Brigitta, Tóth Rebeka, Gombai Szabolcs, Vati Tamás, Krizsán Dániel, Darabont Áron, Deák Kristóf, Sikó Koppány, Szeri Martin és Iványi Mirkó Dorián


zene: Philippe Heritier
jelmez: Bati Nikoletta
tér: Vati Tamás
fény: Pető József
kreatív producer: Iványi Marcell

koreográfus munkatárs: Krizsán Dániel
koreográfus: Bozsik Yvette


Az előadás támogatója a Nemzeti Táncszínház, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

A honlapon található minden tartalom
a Bozsik Yvette Alapítvány
tulajdona.
A fotókat Horváth Judit
készítette.
A tulajdonosok minden jogot fenntartanak.